Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gösfilé à la Wedholm

Annons

Salig "Farbror Fisk"-himself - Bengt Wedholm - legendarisk restaurangprofil, komponerade det här härliga receptet. Och han kunde ju sannerligen sina saker.

800 g gösfilé

200 g smör

60 g finhackad schalottenlök

75 g mixat vitt brödinkråm

1 kruka basilika

2 kvistar repad dragon

2 kvistar repad timjan

2-3 äggulor

salt

peppar

dijonsenap

2 dl vitt torrt vin

Blanda smör, lök, brödinkråm och de fint hackade örterna med äggulorna till en massa.

Lägg gösfiléerna i en eldfast form. Salta och peppra. Stryk på ett tunt lager dijonsenap.

Fördela smör- och brödblandningen så att den täcker fisken helt och hållet. Häll vin runtom fisken.

Sätt i ugnen i 175 grader i cirka 10 minuter, lite beroende på filéernas tjocklek.

Ställ mot slutet formen under grillelement för att ge anrättningen en frasig och vacker yta.

Servera direkt ur formen, gärna med pressad potatis till.

Annons
Annons