Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gösfilé med tapenade och saffranssås

Annons

4 portioner

4 bitar skinnfri gösfilé,

600 gram

salt och vitpeppar

1 msk smör

4 msk tapenad (köp färdig

eller gör egen, se recept)

några skalade räkor

Saffranssås:

1 schalottenlök

1 msk smör

1/2 dl torrt vitt vin

1/2 dl fiskbuljong

2 dl grädde

1/2 paket saffran

salt

vitpeppar

Tapenad:

2 dl urkärnade svarta oliver

1/2 burk sardellfiléer

2 msk kapris

1 vitlöksklyfta

3 msk olivolja

Mixa ingredienserna till tapenaden med stavmixer till en slät puré.

Smöra en ugnsfast form och lägg i saltade och pepprade gösfiléer. Lägg en matsked tapenad på varje fiskbit. Baka i ugn på 175 grader i ungefär 10 minuter.

Hacka schalottenlök och stek den hastigt i smör och tillsätt saffran. Tillsätt vin och buljong och grädde och koka tills såsen tjocknar. Smaka av och salta och peppra.

Lägg upp fisken på tallrik och garnerna med några räkor och ringla såsen runt. Servera med haricots verts.

Annons
Annons