Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratinerad fisk

Annons

4 portioner

Detta är en enkel fiskrätt som även novisen klarar att laga. I stort sett alla fiskslag kan användas. Variera rätten genom att byta ut purjolöken mot till exempel skivade tomater eller paprika.

Det här behöver du:

Cirka 500 g fiskfilé.

1 purjolök.

3½ dl mjölk.

2½ msk vetemjöl.

2 tsk senap.

½-1 tsk salt.

Lite peppar eller annan krydda till smaksättning.

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Tag bort benen ur fiskfilén om du använder färsk fisk. Skär fiskfilén i jämna bitar. Lägg dem i en smord form. Snitta, ansa och skölj purjolöken. Skiva den fint och lägg den över fisken. Vispa ihop mjöl och mjölk i en kastrull. Låt koka under omrörning. Tillsätt senap, salt och någon krydda. Låt koka cirka 3 minuter. Bred såsen över fisken och purjolöken. Sätt in fatet i ugnen cirka 25 minuter eller tills fisken är ogenomskinlig och klar. Servera med kokt pressad potatis, ris, bröd och ärtor eller råkost.

I mikrovågsugn: Laga 2 portioner på full effekt i 5-8 minuter. Den blir god men får ingen färg.

Annons
Annons