Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad ansjovisabborre med sommarprimörer

Annons

4 portioner

Mycket mer sommar än så här kan det inte bli.

4 abborrar,

6 ansjovisfiléer,

1 knippa dilloliv- eller rapsolja,

salt,

nymalen vitpeppar,

2 färsklökar,

1 knippa späda morötter,

smör,

1 1/2 dl matlagningsgrädde,

1 msk dijonsenap,

1/2 dl vitt vin,

100 g sockerärter,

200 g bladspenat.

Ta ur och rensa abborrarna. Fjälla dem eller be fiskhandlaren göra det. Skölj och torka av, skär sedan små snitt på sidorna. Fyll snitten med ansjovisbitar och dillvippor. Gnid in eller pensla med olja, salta och peppra.Skiva lökarna, fräs mjuka i smör tillsammans med skrapade och delade morötter. Tillsätt grädde, senap, vin och koka ihop några minuter. Tillsätt sockerärter och spenat. Sjud några minuter, salta och peppra. Låt det inte koka för länge, då försvinner spänsten i primörerna. Lägg fiskarna på grillen på hög värme tills de får en fin yta, flytta upp ett hack och efterstek i cirka tio minuter. Servera med primörerna.

Annons
Annons