Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad makrill enligt Plura

Annons

4 portioner

Ett försök att förverkliga anvisningarna om grillad makrill i Plura Jonssons "Resa genom ensamheten" (Norstedts). Galet gott!4 ganska små makrillarflingsaltnymalen svartpeppar1-2 tsk torkad oreganoolivolja1 röd chili3 vitlöksklyftor1 knippa bladpersilja1 citronRensa och skåra makrillarna i sidorna. Gnid in dem med salt, peppar, oregano, olivolja och finhackad chili, vitlök och persilja.Använd mycket kol. Enligt Plura ska grillen vara så het att glöden "kan döda en fiskmås som har oturen att flyga över på tio meters höjd"Placera makrillarna nära grillen och grilla dem nästan svartbrända på båda sidor. Flytta dem högre upp och låt ligga en stund till.Pressa citron över och servera, enligt Plura gärna med en god potatissallad.

Annons
Annons