Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunillas matjestårta

Annons

0 portioner

2 hg kavring

75 g smör

4 gelatinblad

1 burk matjessill, 200 g

1 gul lök

3 dl gräddfil

250 g Kesella, mager

1/2 tsk svartpeppar

1 msk matjesspad

gräslök

Smula brödet i en mixer och blanda i smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten. Ställ i kylen. Lägg gelatinet i kallt vatten minst 10 min. Ta upp sillen och finhacka den och löken. Blanda med gräddfil och Kesella. Krama ut gelatinet och smält på svag värme. Rör i det i sillblandningen, häll ovanpå brödet i formen och låt stelna i kyl i minst tre timmar. Strö över hackad gräslök vid servering. Det här är en sillrätt som till och med sillhatare brukar uppskatta.

Annons
Annons