Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Havslasagne

Annons

4 portioner

250 gram fiskfilé.

Tomatsås:

3 matskedar vetemjöl.

8 deciliter mjölk.

1 vitlöksklyfta.

1 fiskbuljongtärning.

1 tesked timjan.

½ deciliter hackad dill.

1 kryddmått vitpeppar.

2 deciliter krossade tomater.

150 g lasagneplattor, gärna gröna.

1 deciliter riven ost.

Så här gör du:

Skär fisken i mindre bitar. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en gryta. Tillsätt resten av mjölken, vitlök, buljong, timjan, dill och peppar. Koka upp under omrörning. Låt koka i 5 minuter. Rör ner tomaterna, upphetta alltsammans. Häll ett lager tomatsås i en ugnsäker form. Varva lasagneplattor, fisk och tomatsås. Det översta lagret skall vara tomatsås.Strö på riven ost. Grädda i 200 grader, 30-40 minuter.Servera med sallad.

Annons
Annons