Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inlagd sill

Annons

4 portioner

4 (ca 420 g) saltsillfiléer

1 rödlök, skivad

2 morötter, skivade

10 kryddpepparkorn

Lag:

1 dl ättiksprit (12-procentig)

2 dl vatten

3 dl strösocker

Vattenlägg sillen om så behövs. Skär fisken i mindre bitar.

Blanda ingredienserna till lagen och låt koka cirka 5 minuter. Låt svalna. Häll lagen över sillen och låt stå över natten i kylen.

Ta ur sillarna men lämna ryggbenet kvar. Skrapa skinnet. Låt sillen ligga i rikligt med kallt vatten ett dygn. Skölj sillen och låt den rinna av. Skär den i 2-3 cm breda bitar. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp den. Låt lagen kallna. Varva sill, lök, morot, pepparrot och kryddor i en burk. Häll den kalla lagen över sillen. Låt stå kallt 2-3 dygn före serveringen.

Annons
Annons