Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julsill på danska

Annons

6-8 portioner, 20 minuter

Blanda upp de vanliga sillsorterna med en kär gäst från Danmark.

2 burkar matjessill

1 späd purjolök

1 knippa gräslök

1 liten rödlök

2 msk kapris

1 dl tärnade rödbetor (kokta eller inlagda)

50 g smör

1 rå äggula (kan uteslutas)

Tillbehör:

danskt rågbröd

stark ost, gärna Gamle Ole eller Krutrök

Strimla purjon och gräslöken fint. Finhacka rödlöken. Grovhacka kaprisen och tärna rödbetorna. Smält smöret och låt det få lite färg, men det får inte bli bränt.

Lägg upp sillen på ett fat. Strö över de båda löksorterna, kapris och rödbetor. Häll över smöret. Dekorera med en rå äggula (om du vill).

Servera med rågbröd och stark ost.

Annons
Annons