Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kinesiska ingefärsmusslor

Annons

4 portioner

Magiska musslor med vidunderlig smak.

cirka 30 färska blåmusslor med skal

3 cm färsk ingefära

2 vitlöksklyftor

3 salladslökar

olja

4 msk torr sherry

4 msk soja

lite salt

1/2 msk socker

Skölj och skrubba musslorna. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och lägg i musslorna. Låt koka några minuter tills de öppnats. Häll av vattnet. Kasta dem som inte öppnat sig. Pilla försiktigt ut musslorna ur skalen och lägg åt sidan.

Skala ingefära och vitlök och skiva så tunt du kan. Skär salladslökarna i ett par centimeter långa bitar. Hetta upp lite olja på stark värme i en wok eller vid stekpanna. Fräs ingefära, vitlök och salladslök hastigt. Tillsätt musslorna, sherry, soja, salt och socker och fräs någon minut under omrörning.

Servera genast, gärna med jasminris.

Annons
Annons