Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knaprig senapsströmming

Annons

4 portioner

400 gram strömmingsfilé.

1 ½ matsked fransk senap.

1 deciliter hackad gräslök.

1 stort ägg.

½ tesked salt.

1 kryddmått nymald vitpeppar.

Panering:

4 deciliter cornflakes.

2 deciliter rågflingor.

½ tesked salt.

1-2 matskedar matfett.

Så här gör du:

Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna. Rör ihop senap, gräslök, ägg, salt och peppar. Lägg ner strömmingsfiléerna i senapsblandningen och låt ligga i 30 minuter. Smula corn flakes tillsammans med rågflingor och salt. Ta upp strömmingen och vänd den i paneringen. Stek i matfett ca 1 minut på var sida. Servera med potatismos blandat med hackad gräslök samt citronskivor och sallad.

Annons
Annons