Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knot med asiatiskt spenatmos

Annons

4 portioner

Knot är en riktigt ful fisk med väldigt fin och lite kryddig smak. Den är lättlagad och hotas inte av utfiskning.

500 g filé av knot, med skinn

600 g mjölig potatis

4 1/2 dl misobuljong (finns på asiatiska hyllan)

1 1/2 dl grädde (valfri fetthalt)

150 g färsk spenat

smör

cirka 1 tsk wasabi

riven muskot

2 tsk fransk senap

salt

nymalen svart- eller vitpeppar

1 citron

1/2 dl svarta oliver

Skala potatisen och dela i mindre bitar. Blanda vatten och misobuljong enligt instruktionerna på förpackningen och koka upp. Lägg i potatisen och koka under lock tills den är mjuk. Häll av buljongen. Mixa potatisarna snabbt eller kör med elvisp tillsammans med grädde, spenat och en klick smör. Tillsätt wasabi, muskot och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.

Filea citronen, dvs skär bort skal och alla hinnor med vass kniv till fina klyftor. Torrstek fiskfiléerna 1 1/2-2 minuter per sida. Servera fisken med mos, citronfiléer och oliver.

Annons
Annons