Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxfilé med kapriskål

Annons

4 portioner

Trevlig variation till den där laxfilén som så ofta hamnar på tallriken.

cirka 700 g vitkål

2 msk smör

5-10 dl grönsaksbuljong

1 1/2 dl matlagningsgrädde

1 msk kapris

1 dl vitt vin (kan uteslutas)

nymalen vitpeppar

1 dl hackad dill

4 laxfiléer

Strimla vitkålen och fräs i lite smör. Slå på så mycket grönsaksbuljong att det täcker och låt puttra under lock i cirka 20 minuter eller tills kålen slaknat. Sila av buljongen, tillsätt grädde, kapris och vin. Koka ihop någon minut. Smaka av med peppar och strö över dillen.

Salta och peppra laxfiléerna och stek dem ett par minuter på varje sida. Servera med kapriskålen och kanske mjölig potatis för att suga upp allt det goda.

Annons
Annons