Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lime- och citronsill

Annons

4 portioner

4-5 sillfiléer

1 limefrukt

1 citron

1 liten gul lök

10 grovt krossade vitpepparkorn

1/2 tsk färsk rosmarin

1 msk strösocker

1 dl vatten

1. Tvätta lime och citron ordentligt. Riv bort det yttersta gröna respektive gula skalet. Dela och pressa ut saften. Blanda saft, socker och ljummet vatten. Stöt färsk rosmarin och vitpeppar i mortel och blanda med lagen. Se till att sockret löst sig helt.

2. Skala och strimla löken fint. Skölj och skär sillen i gaffelbitar som läggs i glasburk. Täck med lök och skalrasp. Avsluta med lagen. Lägg på lock och ställ kallt i någon timme. Observera att sillen inte längre är att betrakta som inlagd varför den måste betraktas som färskvara. (TT Spektra)

Annons
Annons