Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljummen couscous med varmrökt lax

Annons

4 portioner

1 gul lök

25 g smör

1 kuvert saffran (0,5 g)

7 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

4 dl couscous

2 dl gröna ärter

400 g varmrökt lax

1/2 gurka

200 g cocktailtomater

1 röd paprika

150 g färsk spenat

1 dl hackad dill

salt

peppar

Till servering

2 limefrukter eller citroner

ett gott bröd

Hacka löken och fräs den i smör i några minuter utan att den tar färg. Låt saffranet fräsa med mot slutet. Tillsätt vatten och buljong och låt koka ihop i några minuter under lock. Ta kastrullen från värmen, tillsätt couscous och ärter och låt stå under lock i 5 minuter. Rör couscousen fluffig med en gaffel.

Plocka laxköttet i bitar, det faller gärna sönder, och ställ det åt sidan.

Skala gurkan, dela den på längden, skrapa ur kärnorna och tärna gurkköttet. Dela tomaterna och skär paprikan i små tärningar.

Vänd ner gurka, tomater, paprika, spenat, dill och lax i couscousen. Smaka av med salt och peppar.

Annons
Annons