Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matjes på danska

Annons

Matjes på danska

Du har hämtat texten felaktigt!!

4 portioner, 15 minuter

Busenkelt sätt att variera drottningen av sillar.

2 burkar matjessill

1 späd purjolök

1 lite knippa gräslök

1 liten rödlök

2 msk kapris

1 dl tärnade rödbetor (kokta eller inlagda)

50 g smör

1 rå äggula (kan uteslutas)

Tillbehör:

danskt rågbröd

stark ost, gärna Gamle Ole eller Krutrök

Strimla purjon och gräslöken fint. Finhacka rödlöken. Grovhacka kaprisen. Smält smöret och låt det få lite färg, men det ska inte bli bränt.

Lägg upp sillen på ett fat. Strö över löksorterna, kapris och rödbetor. Häll över smöret. Dekorera med en rå äggula (om du vill).

Servera med rågbröd och stark ost, till exempel Gamle Ole.

Annons
Annons