Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matjesilltårta

Annons

10 portioner

Tårtbotten:

12 digestivekex

80 g smält smör

Mixa kexen i en mixer och blanda med det smälta smöret, tryck ut kexblandningen i en springform med lös kant som är klädd i plastfilm. Lät stelna i kyl ett par timmar.

Fyllning:

2 burkar hel matjesill

(mycket fint skuren)

1 liten finhackad gul lök

2 röda äpplen i små tärningar

3 dl crème fraiche

3 gelantinblad

Blötlägg gelantinet i kallt vatten. Blanda övriga ingredienser.

Smält gelantinet på svag värme på spisen och blanda sedan med lite av "sillröran" så att inte klumpar bildas. Tillsätt därefter den övriga fyllningen. Häll den genast över botten och jämna till ytan. Låt stelna i kyl över natten. Ta loss kanten och klä av plastfilmen

Garnera tårtan med till exempel stenbitsrom, finhackad rödlök och färsk dill.

Bild: PER KNUTSSON

Annons
Annons