Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mias salviagös med citron, bacon och kantareller

Annons

En kanongod fiskrätt för den som gillar både syrligt, salt och svamp

800 g gösfilé

1 paket bacon

smör

200 g gula kantareller eller trattkantareller

salt

nymalen vit- eller svartpeppar

1/2-1 dl färska salviablad

1 citron

1/2 dl torrt vitt vin

Strimla baconet och knaperstek. Låt rinna av på hushållspapper.

Smörstek kantarellerna, salta, peppra och håll varmt.

Torka av gösfiléerna och stek dem gyllenbruna på båda sidor i ganska generöst med smör tillsammans med salviabladen. Salta och peppra. Riv över skalet från den tvättade citronen, pressa över saft efter smak, slå på vin och tillsätt en extra klick smör. Låt allt bli varmt.

Lägg upp fisken på varma tallrikar. Fördela vätska och salviablad över. Strö över bacon och lägg kantarellerna vid sidan om. Servera med lättkokta gröna bönor av valfri sort och kanske kokt potatis om du är riktigt hungrig.

Annons
Annons