Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk fisksoppa med fänkål

Annons

4 portioner

300 g ishavssej eller lax

1 msk fänkålsfrö

2 tärningar fiskbuljong

1 liter vatten

1/2 färsk fänkål

1 liten gul lök

100 g broccoli

1 röd paprika

salt

1 msk olivolja

Till serveringen:

8-12 kokta blåmusslor, gärna med skal

citron

dill

cayennepeppar eller tabasco

Strimla den färska fänkålen, men ta inte med den hårda rotstocken. Hacka den gula löken, dela broccolin i små buketter och skär paprikan i bitar. Fräs fänkål och lök med olivolja i rymlig kastrull.

Skär fisken i 2-3 centimeter stora bitar. Lägg fisken i kastrullen med fänkål och lök, tillsätt vatten, två tärningar fiskbuljong, fänkålsfrö och varsamt med salt. Koka upp och sjud allt ett par minuter. Tillsätt de kokta blåmusslorna i sista stund.

Tillsätt broccolibuketter och paprikabitar. Låt allt sjuda någon minut till. Smaka av med salt, citronsaft och ytterst lite cayennepeppar eller några droppar tabasco. Lägg upp och fördela blåmusslorna rättvist. Garnera med dill.

Annons
Annons