Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persiljefylld strömming med grönt mos

Annons

0 portioner

Stekt strömming är fantastiskt gott. Jag undrar alltid när jag gör det varför jag inte lagar det oftare. Mitt gröna mos är en höjdare till.

cirka 750 g rensad strömming

salt

smör till pannan

Fyllning och panering:

hackad persilja

1½ del grahamsmjöl

Grönt mos:

1 kg potatis

34 dl mjölk

knappt 1 dl fint hackad dragon

3 msk fint hackad gräslök

salt och svartpeppar

Till servering:

morötter, gärna både blåa, gula och orange

några droppar olivolja och

balsamvinäger

citron

Börja med moset. Koka potatisen mjuk i lätt saltat vatten. Häll av vattnet. Pressa potatisen och vispa ner mjölken till lagom konsistens. Tillsätt kryddgrönt och smaka av med salt och peppar.

Lägg ut strömmingarna med köttsidan upp. Salta. Strö över hackad persilja på hälften av strömmingarna. Lägg resten av strömmingarna ovanpå.

Vänd dem i mjölet.

Hetta upp smör i en panna. Stek strömmingarna i 34 minuter på varje sida.

Råriv morötterna och droppa över lite olivolja och balsamvinäger. Servera strömmingarna med morötter, det gröna moset och en citronklyfta.

Annons
Annons