Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimmad lax med chilimozzarella

Annons

3 portioner

Här är det smakerna som får göra jobbet tillsammans med lite "bra-att-ha-hemma-råvaror".

2 mozzarellaostar

1/2-1 röd chili

1 citron

1 gul paprika

1/2 kruka färsk basilika eller koriander

fin olivolja

nymalen svartpeppar

flingsalt

1/2 gul eller röd lök

200 g rimmad lax (kan ersättas med rökt)

Riv mozzarellan i bitar och lägg i en skål. Kärna ur (om du inte vill ha det för starkt) chilin, finhacka och häll i skålen. Tvätta citronen och riv ner skalet. Kärna ur paprikan, skär i strimlor och blanda med mozzarellan. Riv ner basilikablad eller plockade korianderblad. Ringla över olivolja, dra några rejäla tag med pepparkvarnen och tillsätt lite flingsalt.

Riv eller skär laxen i strimlor. Skala löken och skär i tunna skivor. Blanda lax och lök med mozzarellablandningen på ett stort fat. Pressa över citronsaft, ringla över lite till olivolja och peppra lite extra.

Servera som en lätt snabbmiddag med ett gott bröd till.

Annons
Annons