Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Senapspanerad vintersill

Annons

4 portioner

600 g rensad färsk sill (strömming)

2 äggulor

2 dl grädde

2 msk senap

Till panering:

2 dl rågmjöl

2 tsk salt

smör till stekning

Knäck och separera äggen. Vispa äggulorna med grädden och senap. Lägg i de rensade sillarna och ställ kallt en timme.

Ta upp sillarna och låt dem rinna av. Vik ihop dem längs ryggraden, så de ser ut som hela fiskar, innan skinnsidan vänds i rågmjöl. Salta och stek i rikligt med smör i ganska het panna.

Ett tips vid smörstekning är att blanda smör med margarin eller lite matolja. Det gör att fettet tål värme bättre utan att bli bränt.

Servera sillarna varma med kokt potatis eller potatismos. (TT Spektra)

Annons
Annons