Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sill med dilldressing och stenbitsrom

Annons

6 portioner

6 inlagda sillfiléer

10 cm purjolök

1 liten knippa dill (eller 3 msk dl hackad, fryst)

1 msk fint riven färsk ingefära

1 1/2 dl majonnäs

2 dl crème fraiche

1-2 burkar röd stenbitsrom

extra dill till garnering

1. Spola av sillen hastigt i kallt vatten. Skär sillen i knappt två centimeter breda bitar som läggs i durkslag för att rinna av.

2. Hacka dillen fint. Skala och riv ingefäran mycket fint. Skölj och strimla purjolöken fint. Blanda dill, ingefära och purjolök med majonnäs och crème fraiche.

3. Blanda sill och marinad och häll upp på fat med kanter. Garnera med stenbitsrom och dill.

Annons
Annons