Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sillsalsa med tomat och vitlök

Annons

4 portioner

200 g färdiginlagd löksill

56 färska tomater av god kvalitet

1 liten gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

23 kvistar färsk timjan

1/2 dl chilisås

1 msk balsamvinäger

salt och vitpeppar

Snitta tomaterna och flå dem i kokande vatten. Dra av skalet och skeda ur kärnorna. Hacka tomatköttet ganska fint.

Hacka den gula löken. Fräs tomat- och lökhack med olivolja i kastrull. Pressa i vitlöksklyftan och krydda med färska timjanblad.

Häll upp allt i trådsil och låt tomatröran rinna av och samtidigt kallna. Slå upp i skål och tillsätt balsamvinäger, chilisås, salt och peppar.

Skär sillen i 56 millimeter stora tärningar. Blanda sill och salsa. Smakar bäst efter ett par timmar i kylskåp.

Annons
Annons