Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt abborre med fänkålsstuvning

Annons

4 portioner

4 abborrar

2-3 msk ströbröd av vete

salt och vitpeppar

smör till stekning

Till stuvningen:

1 stor fänkål

1 gul lök

1 1/2 msk smör

1 msk vetemjöl

2 dl mager grädde

1 dl vitt vin eller grönsaksbuljong

salt och peppar

Till servering:

blandad grönsallad

dill

citron

1.

Rensa och filea fisken. Skär bort skinn och putsa bort alla ben.

2.

Strimla fänkål och gul lök ganska tunt. Fräs strimlorna med smör i kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med grädde, vin eller buljong. Sjud stuvningen några minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

3.

Vänd abborrfiléerna i ströbröd och stek dem med smör i medelvarm panna. Salta och peppra lätt.

4.

Lägg upp stuvningen och toppa med abborrfiléer. Dekorera med dill och citron. Valfri potatis och blandad grönsallad passar bra till.

Annons
Annons