Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt gösfilé med ruccolasås och grillade palsternackor

Annons

4 portioner

4 bitar gösfilé, 600 g

salt

vitpeppar

1 msk olivolja

1 msk smör

4-6 palsternackor

1 msk olivolja

1 dl balsamvinäger

2 msk honung

salt

Ruccolasås:

1 dl kycklingfond

1 dl vitt vin

1/2 schalottenlök

1/2 ask ruccolasallad

1/2 dl crème fraiche

25 g smör

salt och vitpeppar

Salta och peppra gösfilérna och dela i 4 portionsbitar. Skala palsternackorna och gör klyftor. Lägg i en ugnsfast form med olivolja. Salta och baka i ugn på 200 grader i 20 minuter.

Smält honung i en kastrull och tillsätt vinägern och reducera tills såsen tjocknar. Salta.

Lägg såsingredienserna, utom smöret, i en mixer och mixa till slät sås och häll i en kastrull. Värm såsen och rör i smöret innan den ska serveras.

Stek gösen i smör och olja i ungefär 3 minuter per sida.

Lägg upp palsternackor och ringla vinägersås över och lägg på gösen. Häll ruccolasåsen runt och servera.

Annons
Annons