Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt inlagd strömming med ostkräm på knäcke

Annons

0 portioner

16-20 strömmingsfiléer

rågmjöl att panera i

smör att steka i

salt och peppar

0,5 dl ättika

1 dl socker

2 dl vatten

2 lagerblad

10 krydddpepparkorn

1 rödlök, skivad

1 morot, skivad

50 g stark ost, riven

1 dl kesella

1 msk persilja, hackad

salt och pepppar

Läg ihop strömmingarna till flundror och panera i mjöl. Stek i smör, salta och peppra och låt kallna. Koka under tiden upp ättika med socker och vatten. Tillsätt kryddor och grönsaker i lagen och låt den svalna. Slå den över strömmingen och låt stå minst två timmar. Blanda osten med kesella och persilja. Smaka upp med salt och peppar.

Servera strömmingen på ett gott knäckebröd med ostkrämen.

Annons
Annons