Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt strömmingsflundra med soltorkade tomater och basilika

Annons

0 portioner

En lite lyxigare strömmingsrätt som är lättlagad och smakar mycket.

16-20 strömmingsfiléer (eller 600 g)

1 vitlöksklyfta

3 msk rapsolja

1 kruka basilika, fintstrimlad

50 g soltorkade tomater i olja, finhackade

3 msk philadelphiaost

salt och peppar

ströbröd att panera i

smör att steka i

800 g potatis, skalad

2 dl lätt crème fraiche

1 schalottenlök, finhackad

salt och peppar

Klipp fenorna av strömmingarna. Pressa vitlöken i oljan och blanda i basilikan. Vänd strömmingarna i oljan. Blanda soltorkade tomater och philadelphiaost. Fördela blandningen på åtta filéer och lägg ytterligare en filé på varje. Panera i ströbröd och stek gyllenbruna i smör. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Mosa med en potatisstöt och tillsätt crème fraiche och schalottenlök. Smaka upp med salt och peppar. Servera med en citronklyfta och grönsallad.

Annons
Annons