Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stuvad lax med forellrom

Annons

4 portioner

600 g laxfilé

Till lenrimningen:

1 liter vatten

1 1/2 msk socker

2 1/2 msk salt

1/2 tsk hel kryddpeppar

1/2 tsk hel vitpeppar

1 lagerblad

Till kokningen:

1 liter vatten

1 tsk salt

Till stuvningen:

2 msk smör

2 msk vetemjöl

2 dl torrt vitt vin

1 dl vatten

2 dl grädde

1 fiskbuljongtärning

salt och vitpeppar

1 msk färskpressad citron

Till servering:

4 msk forellrom

vitt, rostat bröd

ärter

citron

1. Koka upp rimningslagen på samma sätt som i receptet ovan. Låt den kallna innan laxen läggs i och får ligga cirka 2-3 timmar.

2. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med vatten, vin och grädde. Smula i en fiskbuljongtärning och sjud såsen 5 minuter. Smaka av med färskpressad citronsaft, salt och vitpeppar.

3. Skär laxen i bitar med ungefär 3 centimeters sida. Lägg bitarna i en kastrull och tillsätt vatten samt sparsamt med salt. Sjud fisken 3 minuter och låt den dra i spadet någon minut innan servering.

4. Ta upp fisken med hålslev och vänd försiktigt ner den i såsen. Lägg upp och garnera med forellrom, rostat bröd, ärter som kokats i saltat och sockrat vatten samt citron.

Annons
Annons