Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älgköttbullar med ädelost

Annons

4 portioner

400 g viltfärs

150 g fläskfärs

4 msk ströbröd

1 dl vatten eller rödvin

1 msk kalvfond

3 msk fint råriven gul lök

1 tsk ljus fransk senap

1 vitlöksklyfta

1 tsk timjan

1 ägg

smör och rapsolja till stekning

Till såsen:

2 dl vatten

1 dl grädde

1 msk vilt- eller kalvfond

25 g ädelost

2 msk maizena till redning

1. Blanda ströbröd med vatten eller vin, kalvfond, råriven gul lök, ljus fransk senap och pressad vitlök. Låt brödet svälla någon minut.

2. Arbeta i vilt- och fläskfärs, ägg, timjan. Salta och peppra.

3. Forma inte alltför små köttbullar som steks 4-5 minuter i lika delar smör och rapsolja. Rulla köttbullarna då och då i pannan.

4. Koka upp vatten och grädde i en kastrull. Tillsätt vilt- eller kalvfond. Koka upp och red med maizena löst i lite vatten. Låt såsen sjuda sakta utan lock i 5 minuter.

2. Smula i ädelosten och låt såsen dra på mycket svag värme ytterligare 5 minuter. Salta och peppra.

Annons
Annons