Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äppelfläsk och pasta

Annons

För 4 personer

400 g rimmat fläsk

2 gula lökar

3 syrliga äpplen

2 msk smör

2 dl grädde

1/2 tsk kardemumma

salt och svartpeppar

Att äta till:

500 g färsk pasta (300 g torkad)

blandade blad

1. Skala och skär lökarna i klyftor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor.

2. Skär fläsket i bitar. Stek bitarna med ytterst lite smör. Ta upp fläsket och lägg i mer smör. Stek löken några minuter på medelvärme. Tillsätt äppelbitar vänd runt blandningen någon minut. Slå på grädde och låt allt sjuda samman på mycket svag värme ett par minuter.

3. Lägg i fläsket, krydda med kardemumma, salt och svartpeppar. Lägg upp nykokt pasta i djupa tallrikar och garnera med blandade blad.

Annons
Annons