Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asiatiska kycklingburgare

Annons
Gör en asiatisk kycklingburgare som omväxling.

4 portioner, 90 minuter

Här är en väldigt fräsch, smakrik och lättlagad variant av hamburgare.

Burgare:

500 g kycklingfärs (eller kycklingfilé)

1/2 dl rostade jordnötter (kan uteslutas för allergiker)

3 stjälkar salladslök

5 cm färsk ingefära

1 citron, rivet skal

1 msk japansk soja

1 tsk flytande honung

1 nypa chiliflakes

1 kruka färsk koriander

salt

nymalen svartpeppar

Till servering:

1 tsk flytande honung

1 msk japansk soja

1 msk olivolja

1 tsk sesamolja

2 ciabattabröd

strimlad isbergssallad

1 knippa rädisor, tunt skivade

1 dl sweet chilisås

2 dl crème fraiche

1 kruka vattenkrasse (kan uteslutas)

Mixa kycklingfärs eller hackade filéer med jordnötter, strimlad salladslök, hackad ingefära, citronskal, soja, honung, chiliflakes och korianderblad. Tillsätt lite salt och peppar. Låt stå övertäckt i kylen i en timme.

Forma fyra burgare.

Blanda honung, soja, olivolja och sesamolja. Pensla burgarna med blandningen. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek burgarna i tre-fyra minuter per sida. Se till att de är genomstekta.

Skär bröden tvärsöver och dela sedan på längden. Värm dem lite i ugnen eller en stekpanna.

Fyll bröden med sallad, rädisor och burgare. Toppa med sweet chili-sås, crème fraiche och vattenkrasse.

Servera genast.

Koriander ger smak åt den asiatiska burgaren.
Annons
Annons