Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakad potatis med krämig skinksås

Annons

4 portioner

3-4 bakpotatisar

200 g kokt skinka eller julskinka

1/2 - 1 pkt bacon

1/2 purjolök

3 dl gräddfil eller lätt créme fraiche

2 tsk fransk senap

1/2 tsk salt

1/2 krm vitpeppar, malen

Sätt ugnen på 225°.

Stick hål i potatisskalet med en gaffel. Baka potatisen i cirka 50 minuter eller i mikrovågsugn på högsta effekt cirka 15 minuter för fyra potatisar.

Skär skinkan och baconet i små bitar. Stek baconet. Skölj purjolöken och skär den i tunna ringar. Blanda skinka, gräddfil, purjolök, senap, salt och peppar. Ställ det kallt.

Servera såsen till bakade potatisarna. Toppa med baconfras.

Annons
Annons