Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bigos

Annons

4 portioner

500 g kött, gärna blandat fläsk och kyckling

200 g rimmat sidfläsk

500 g surkål

200 g kryddig, rökt korv

3 msk smör

1 gul lök

100 g färska champinjoner

1 liter vatten

2 msk koncentrerad kalvfond

1 tsk mald kummin

salt och svartpeppar

Skär köttet i grytbitar med 2-3 centimeters sida. Skär sidfläsket i små tärningar. Dela korvarna i större bitar. Skala och hacka löken. Skiva svampen.

Bryn kött, fläsk och korv med smör i en rymlig stekgryta. När köttet fått färg tillsätts löken och värmen sänks. Löken ska inte stekas utan bara blankas av.

Tillsätt surkålen. Se till att den inte hamnar i grytan som en klump utan luckra upp den med ett par gafflar innan den åker i grytan. Vänd även ner svampen. Tillsätt vatten, fond och kummin.

Låt grytan puttra 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. (TT Spektra)

Annons
Annons