Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bulgurpytt med stekt ägg

Annons

4 portioner

500 g rester av kött, kyckling och/eller korv

1-2 gula lökar

1 vitlöksklyfta

1 tsk sambal oelek

2 msk olivolja

salt

3 dl bulgur

6 dl vatten

1 msk koncentrerad kycklingfond

Till servering:

4 ägg

2 dl matlagningsyoghurt

1 vitlöksklyfta

salt och peppar

1.

Skär ner rester av stekt eller kokt kött, kyckling och korvar i pyttbitar, det vill säga med cirka en centimeters sida. Skala och hacka de gula lökarna fint.

2.

Blanda matlagningsyoghurt, pressad vitlök, salt och peppar till en kryddig, kall dressing.

3.

Koka upp vatten och kycklingfond. Tillsätt bulgur och sjud mycket sakta under lock i cirka 8 minuter.

4.

Stek köttbitar och lökhack med olivolja i stekgryta eller vid stekpanna med höga kanter. Vänd ner den färdiga bulguren efter en stund och smaka av med pressad vitlök och het sambal oelek. Salta lätt.

5.

Stek fyra ägg. Lägg upp bulgurpytten på fat eller tallrikar och toppa med stekt ägg. Servera den kalla dressingen vid sidan.

Annons
Annons