Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citrus- och honungsbrässerade kycklingfiléer

Annons

4 portioner

4 kycklingbröstfiléer

2 msk pressad lime

pressad apelsin

2 msk flytande honung

1/2 spansk röd peppar

1 msk olivolja

salt

grovmalen svartpeppar

Rispilaff:

4 dl jasminris

5 1/2 dl vatten

1 g saffran

1 hönsbuljongtärning

1/2- 1 msk smör

2 msk hel sötmandel

2 msk russin eller kidneybönor

Salta och peppra kycklingen. Värm oljan i en stekpanna och stek bröstbitarna snabbt i relativt hög värme så att de får fin färg. Lägg över i en ugnsfast form.

Blanda citrussaften med honungen och häll blandningen över kycklingen. Rensa pepparfrukten från kärnor och strimla den. Strö såväl peppar som frukt över kycklingen och ställ in i 200 grader varm ugn i cirka 30 minuter.

Vänd kycklingen några gånger. Prova med en sticka så att den känns mör. Red eventuellt skyn med lite potatismjöl.

Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen tillsammans med russin, saffran och buljongtärningen. (Obs! Inget salt).

Hacka de skållade mandlarna grovt och stek dem gyllenbruna i smöret. Rör därefter mandlarna med smöret i det färdiga riset.

Servera alltsammans rykande hett tillsammans med en fräsch sallad.

Annons
Annons