Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falukorvslåda

Annons

4 portioner

400 g skivad falukorv

300 g kokt potatis

1 aubergine

1 zucchini

4 kvisttomater

1 chili

1 kruka basilika

4 äggulor

2 dl olivolja

2 dl riven ost

Keso:

2 dl keso naturell

1 citron

1 tsk svartpeppar

Finhacka chili och fräs i gryta med 3 msk olivolja. Tärna tomater och tillsätt dem i grytan samt resteren av olivoljan. Låt puttra på svag värme i 15 minuter.

Skär auberginen och zucchinin på längden i en centimeter tjocka skivor. Stek dem hastigt i panna. Grovhacka basilikan och lägg den i tomatsåsen.

Smörj en ugnsfast form med smör och ströbröd. Blanda ost, äggulor och tomatsås och varva sedan med potatis, falukorv, tomatsås och aubergine.

Avsluta med tomatsås och en tomat i skivor. Baka av i ugn på 150 grader i cirka 20 minuter.

Blanda keso och saften från citronen. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Toppa lådan med kesoblandningen innan servering.

Annons
Annons