Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falukorvsspett med blomkålssoppa

Annons

4 portioner

300 g falukorv

muskotnöt

Blomkålssoppa:

1 huvud blomkål

1 schalottenlök

1 klyfta vitlök

1 l mjölk

2 tärningar grönsaksbuljong

Skär falukorven i trekanter och trä på dem på spett. Stek i panna med olivolja och krydda med riven muskotnöt och svartpeppar.

Skär blomkålen i små bitar, spara några små buketter. Finhacka löken och fräs i hett gryta med smör, tillsätt blomkålshacket och fräs runt utan att ta färg. Slå på mjölken och buljongtärningarna, låt koka i cirka 20 minuter. Mixa den slät och låt koka upp en gång till med buketterna.

Servera soppan i skål, lägg på falukorvsspettet.

Annons
Annons