Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fänkål och senapsfrörullad falukorv

Annons

4 portioner

600-700 g falukorv

1 krm torkad fänkål

1 krm gula senapsfrön

1 krm bruna senapsfrön

750 g potatis

125 g prästost, 17 %

50 g rökt skinka

4 ägg

salt och peppar

1 rödlök

1 morot

75 g vitkål

50 g haricot verts

50 g sockerärtor

salt och peppar

1/2 morot

1/2 gul lök

25 g rotsellerio

1/2 klyfta vitlök

125 g oxfond

1 msk tomatpuré

1/2 msk hel timjan

1 lagerblad

1 tsk sopya kulör

1 1/2- 2 dl vatten

salt och peppar

Falukorven: Blanda fänkål och senapsfrö i en mortel och stöt dem. Rulla därefter korven i blandningen och dela den i mindre bitar. Bräck korven i stekpanna och stek därefter klart i ugnen.

Ugnsrösti: Skala och riv potatisen grovt. Riv osten, fintärna skinkan och blanda noga med potatisen. Knäck i äggen och smaka av med salt och peppar. Rosta i ugn i 200 grader cirka 35 minuter.

Skysås: Skär morot, lök, rotselleri och vitlök och fräs i panna tillsammans med tomatpuré, timjan och lagerblad. Tillsätt fonden, vatten och kulörsoya.

Koka ihop den, sila och smaka av med salt och peppar.

Bön- och rotfruktssauté:

Skär alla grönsaker, utan haricort verts och sockerärtor i en storlek som gör att de får samma tillagningstid.

Stek hastigt i smör och olja precis innan servering.

Annons
Annons