Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Feta- och jalapeño-omelett

Annons

2 portioner

Kanonlunch för två som tar 15 minuter. Jalapeño finns på burk i tacohyllan om du inte hittar färsk. Hoppa över skinkan om du vill göra den helt vegetarisk.

1 stor gul lök

100 g rökt skinka (hoppa över för vegorätt)

1 färsk jalapeño (eller 1 msk inlagd, finns i tacohyllan)

cirka 75 g feta

3 salladslökar

5-6 ägg

nymalen svartpeppar

olivolja och/eller smör

Sätt ugnen på grill, 250 grader. Skala och skiva löken tunt. Skär skinkan i remsor och skiva jalapeñon i ringar, ta bort kärnorna om du inte vill ha det för starkt. Skär fetan i tärningar. Strimla salladslöken.

Vispa äggen i en bunke med svartpeppar.

Hetta upp matfett i en teflonpanna. Fräs löken svettig och genomskinlig. Tillsätt jalapeño, och skinka. Häll över äggblandningen, strö över feta och salladslök och peta i botten då och då. Grädda tills omeletten nästan stelnat.

Sätt in stekpannan i ugnen under grillelementet 1-2 minuter tills omeletten precis får färg. Servera genast direkt ur pannan.

Annons
Annons