Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flamberad fläskfilé

Annons

4 portioner

600 g putsad fläskfilé

2 tomater

1 grön paprika

grovmald svartpeppar och salt

smör och rapsolja

4 cl ljummen konjak eller whisky

Att äta till:

3 dl grädde

1/2 msk konc. kalvfond

stekt potatis

1. Dela tomaterna i halvor och strimla paprikan. Värm spriten genom att hälla upp den i en kopp som ställs intill spisen.

2. Se till att köttet är putsat och fritt från hinnor. Skär det i 2 centimeter tjocka skivor. Stek köttet i medelvarm panna, ett par minuter per sida. Krydda med salt och grovmald svartpeppar. När köttet vänds tillsätts tomater med snittytan mot pannan och strimlad paprika.

3. Ta pannan från spisen (flambera aldrig under spisfläkten), slå i spriten och tänd på. Lägg upp kött och grönsaker på tallrikar och sätt tillbaka pannan på spisen. Vispa ur pannan med grädde och kalvfond som sedan bjuds som sås. Om man vill kan såsen spetsas med en matsked sprit eller grönpeppar.

Annons
Annons