Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläskkotlett "sweet sour"

Annons

4 portioner

Massor av grönsaker i en variant på kinarestaurangens sötsura sås kompletterar här en riktig vardagshjälte: fläskkotlett. Vilka grönsaker du väljer beror helt på vad du har hemma. Tänk på att försöka få många olika färger.

1 chili, finhackad

1 gul lök, finhackad

Matolja

2 msk tomatpuré

5 dl apelsinjuice

1-2 msk vinäger

Cirka 1 msk soya

1 msk maizena, utrört i lite vatten

800 g blandade grönsaker tex gröna bönor, rödlök, vitkål, morot, paprika

1 msk matolja

500-600 g benfri fläskkotlett, tunna skivor

1 msk soya

1 vitlöksklyfta

Fräs chili och lök i lite matolja. Tillsätt tomatpuré, apelsinjuice och vinäger efter smak. Låt koka ett par minuter. Smaka av med soya. Red av med maizena och vattenblandningen. Låt koka upp. Ställ åt sidan.

Skär ner grönsakerna i strimlor och fräs dem lätt i matolja. Slå på den sötsura såsen och låt puttra tills grönsakerna är lite mjuka, men ändå har kvar spänsten.

Gnid in kotletterna med soya och vitlök och stek på medelvärme 2-3 minuter per sida, beroende på tjocklek.

Servera med jasminris och någon grönsak.

Annons
Annons