Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fransk köttfärslimpa med rosépeppar

Annons

4 portioner

500 g köttfärs

5 msk vitt ströbröd

2 dl kraftig buljong

1 ägg

1-2 vitlöksklyftor

1 tsk timjan

1 tsk rosmarin

3 lagerblad

salt och peppar

3 msk olivolja

Till såsen:

2 msk smör

2 msk vetemjöl

1 liten gul lök

3 dl vatten

1 1/2 msk flytande kalvfond

1 msk tomatpuré

2 dl grädde

1 msk rosépeppar

salt och peppar

1. Rör samman ströbröd och buljong i en bunke. Låt blandningen dra några minuter. Hacka timjan och rosmarin (torkade kryddor stöts i mortel).

2. Lägg köttfärsen i ströbrödsblandningen och tillsätt även örtkryddor, ägg, salt och peppar. Pressa i vitlök och forma en köttfärslimpa i ugnsfast form. Toppa med lagerblad och lite extra örtkryddor.

3. Ringla över olivolja och stek köttfärslimpan cirka 1 timme i 175 graders ugn. Förkokta potatisar kan penslas med olja och steka med sista halvtimmen.

4. Hacka löken till såsen fint. Fräs lökbitarna med smör i kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med hett vatten. Tillsätt kalvfond, tomatpuré och grädde. Låt såsen koka upp och sjuda sakta utan lock i åtminstone fem minuter. Krossa rosépepparkornen och rör ner dem i såsen. Sjud någon minut och smaka av med salt och peppar, om det behövs.

Annons
Annons