Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fruktig currykyckling i ananas

Annons

4 portioner

2 färska ananasfrukter

500 g kycklingfilé

salt och vitpeppar

smör och olivolja

Till stuvningen:

2 syrliga äpplen

1/2 purjolök

1 gul lök

1 msk smör

1/2 msk curry

2 dl vatten

2 dl grädde

1 msk koncentrerad kycklingfond

maizena till redning

salt och peppar

1. Skär kycklingfiléerna i två centimeter stora bitar. Stek bitarna i lika delar smör och olivolja. Krydda med salt och vitpeppar. När bitarna fått färg sänks värmen och de får eftersteka under lock på mycket låg värme i cirka 5 minuter. Ruska pannan då och då så inte bitarna blir för mörka.

2. Klyv ananasfrukterna på mitten. Skär ur fruktköttet med liten kniv och ta bort rotstocken i mitten. Hacka fruktköttet grovt, gärna i bitar lika stora som kycklingen och lägg dem åt sidan.

3. Hacka lök, purjolök och äpple. Fräs hacket med smör och curry i kastrull. Späd med vatten och grädde efter en stund och smaksätt med kycklingfond. Sjud fem minuter och red av med maizena till stuvning. Vänd ner ananas och kyckling. Smaka av med salt och vitpeppar.

Fyll ananasfrukterna med fyllningen och servera med örter- och salladsgarnityr.

Annons
Annons