Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fruktig köttgryta

Annons

4 portioner

cirka 400 g benfritt nötkött

1 gul lök

2 msk olja

1- 2 tsk curry

2 dl vatten

1 papaya

2 mango

2 bananer

1 äpple

1/2 dl russin

1/2 dl jordnötter, eventuellt

Skär köttet i cirka 2 cm stora bitar. Skala och klyfta löken. Hetta upp olja i en gryta. Bryn köttet runt om. Tillsätt lök och stek ytterligare ett par minuter. Rör ner curryn och häll på vattnet. Låt koka minst 40 minuter, späd eventuellt med mer vatten.

Dela papayan på längden och skrapa bort kärnorna. Skär papayahalvorna i centimetertjocka bitar och skär loss fruktköttet från skalet. Dela mangon på längden, på båda sidor om kärnan. Klyfta mangon och skär loss klyftorna från skalet. Skala och skiva bananerna. Skala, kärna ur och tärna äpplet.

Tillsätt frukt och russin och låt grytan småkoka cirka 2 minuter. Strö eventuellt över jordnötter.

Annons
Annons