Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glaserad sparris med kycklinglever och sås på gröna ärtor

Annons

4 portioner

Ingredienser för fyra förrättsportioner

1 knippe sparris

sockerlag (50 gram socker, 1 dl vatten)

200 gram färsk kycklinglever

salt

peppar

1 msk olivolja

16 pistaschnötter för garnering

sås

3 dl gröna ärtor

1 1/2 dl kycklingbuljong

1 msk smör

1 msk olivolja

salt

peppar

Koka ärtorna i kycklingbuljongen några minuter. Mixa till en slät puré och sila i trådsil. Tillsätt smör och olivolja. Salta och peppra.

Koka sockerlagen. Koka sparrisen i saltat vatten 3 minuter. Lägg sparrisen i sockerlagen i 20 minuter. Ta upp sparrisen och lägg den i ugnsfast form och låt den gå klart i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Sparrisen ska få en lätt gyllenbrun yta från det karamelliserade sockret.

Stek kycklinglevern i olivolja. Salta och peppra.

Dela sparrisen på mitten och lägg upp på en tallrik. Toppa med en skiva kycklinglever och ringla ärtsåsen runt. Garnera med några pistaschnötter och servera.

Annons
Annons