Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grekiska köttbullar

Annons

4 portioner

1/2 kg köttfärs

1 dl tomatjuice

2 1/2 skivor vitt färskt bröd

1 tsk salt

1 tsk oregano

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 dl hackad persilja

1 ägg

7 dl köttbuljong

2 msk vetemjöl

4 dl buljong

1 msk citronsaft

1 äggula

1 dl persilja

Smula sönder brödet i tomatjuicen och låt det stå 5 minuter.

Arbeta köttet med salt, peppar och oregano. Tillsätt tomatjuicen med brödet, finhackad gul lök, krossad vitlök, persilja och ägg. Arbeta samman till en jämn färs.

Forma färsen till runda eller ovala bullar. Stek dem i smör eller koka dem ca 5 minuter i buljong.

Blanda vetemjöl och kall buljong i en kastrull. Koka upp

under omrörning och låt såsen koka 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggula, citronsaft och hackad persilja.

Servera bullarna med citronsåsen, kokt ris och en sallad med skivade tomater och rödlök och svarta oliver.

Annons
Annons