Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad entrecote på amerikanskt vis

Annons

4 portioner

4 skivor entrecote

2 msk balsamvinäger

grillkrydda

Tillbehör:

1 stort huvud isbergssallad

4 tomater

1 medelstor gurka

1 gul lök

Banka ut entrecoten något med köttklubba. Lägg entrecoten på fat och pensla med balsamvinäger och strö över valfri grillkrydda. Låt köttet ligga minst 10 minuter.

Skölj och skär grönsakerna till sallad. Löken måste skäras i mycket tunna skivor.

Grilla köttet 2-3 minuter på varje sida. Genom att titta på köttet kan man avgöra graden av tillagning. När köttet fått fin färg på första sidan vänds det. När köttsaft börjar tränga upp på ytan på den grillade sidan är köttet mediumstekt, det vill säga rosa mot mitten. Önskar man det välgrillat får köttet ligga kvar ytterligare några minuter.

Servera köttet och salladen med olika sorters dressingar.

Annons
Annons