Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad habanero-curry kyckling med pappardelle

Annons

4 portioner

500 g kycklinglårfilé

2 tomater, skurna i tjocka skivor

1 rödlök, skuren i tjocka skivor

1 squash, skuren i skivor

½ färsk ananas, skalad och grovt skivad

salt och nymald svartpeppar

3 msk stark curry

majs- eller olivolja

400 g torkad pappardelle, fettuccini,

linguinie eller spaghetti

½ dl finstrimlad färsk mynta eller

koriander

saften från 1 stor lime

1 habanero, urkärnad och finhackad

1 ½ dl mango-jalapeño glaze eller

mango chutney

1 dl hackade cashewnötter

Börja med att vända runt kyckling, grönsaker och ananas i curry och olja. Ställ åt sidan tills det är dags att grilla.

Låt kolen brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen som ska vara mycket stark.

Grilla kyckling, grönsaker och ananas över direkt glödvärme. Ananas går fortast, därefter grönsaker.

Kycklingbitarna tar längst tid. Koka pastan under tiden allt grillas.

Servering: Ta upp det grillade och skär allt i lite mindre bitar. Slå av vattnet från pastan och blanda den med allt grillat. Blanda även ner örter, limesaft, habanero och glaze. Servera ur pastagrytan och strö cashewnötter ovanpå.

Annons
Annons