Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad lammstek med oliv-sofrito, serverad med grillad potatis- och paprikasallad

Annons

4 portioner

600 g lammstek i tjocka skivor

salt och nymald svartpeppar

4 kvistar färsk rosmarin, hackade

Oliv-sofrito, se recept

500 g kokta potatisar, delade

1 grön paprika, delad och urkärnad

1 röd paprika, delad och urkärnad

1 gul paprika, delad och urkärnad

olivolja

100 g fransk getost, skuren i småbitar

Börja med oliv-sofriton och ställ den åt sidan. Salta och peppra skivorna av lammsteken och lägg även dem åt sidan.

Låt kolen brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen som ska vara mycket stark. Grilla lammköttet 2- 3 minuter på varje sida över direkt glödvärme. Ta lammköttet från grillen, strö på rosmarin och slå in det i aluminiumfolie samt låt det vila i 6- 8 minuter.

Vänd potatisen i ytterst lite olja och grilla potatis och paprikor under tiden lammköttet vilar. Grilla paprikorna endast 1- 2 minuter. Ta upp dem och skär dem i strimlor. Låt potatisen grilla klart under 4- 6 minuter.

Servering: Blanda strimlad paprika med potatis och getostbitar och servera med fina skivor lammstek samt oliv-sofrito.

Annons
Annons